Szecessziós magazin


A Szabadkai Városi Múzeum több      
tárlatának díjtalan megtekintése      

Június 10., szerda, 10–18 óra, Szabadkai Városi Múzeum: A Szecesszió és a természet című tárlat, valamint a Szlavóniai Múzeum 19. és 20. századi üveggyűjteményét bemutató tárlat egésznapos díjtalan megtekintése.

Szabadkai Városi Könyvtár:
Könyv és a szecesszió című játszóház

Június 10., szerda, 10 óra, Szabadkai Városi Könyvtár: Könyv és a szecesszió című játszóház.

Foglalkozásvezetők: Bernadica Ivanković, Helena Omerović és Marijana Tenodi. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a 024-553-115-ös telefonszámon vagy személyesen a Gyermekosztályon.

Szabadkai Városi Múzeum:
Eszék szecessziós építészete különös tekintettel a természetből vett elemekre

Június 10., szerda, 15.30 óra, Szabadkai Városi Múzeum: Eszék szecessziós építészete különös tekintettel a természetből vett elemekre. Előadó: Grgur Marko Ivanković, művészettörténész (horvát nyelvű előadás).

Szabadkai Városi Múzeum,
tárlatvezetés és előadás: a Szlavóniai Múzeum 19. és 20. századi üveggyűjteménye

Június 10., szerda, 16.30 óra, Szabadkai Városi Múzeum: Tárlatvezetés és előadás a Szlavóniai Múzeum 19. és 20. századi üveggyűjteménye című tárlaton. Előadó: Radmila Biondić, a tárlat kurátora (horvát nyelvű előadás).

Városnézőben,
Raichl park: Raichl nyomában

Június 10., szerda, 18 óra, Városnézőben, Raichl park: Raichl nyomában. A Raichl Ferenc Szabadkán és Szegeden című könyv szerzőinek, Gordana Prčić Vujnović és Vass Gézának a szakmai vezetése. Indulás 18 órakor az építész Raichl parkban levő mellszobrától.

Irányvonal: Nemzeti Szálloda (Korzó 10), Nemzeti Kaszinó (Szabadkai Városi Könyvtár), Gimnázium, Miloš Maksimović bérpalotája (Rudics utca 2), Osztrák–Magyar Bank (D.Tucovića 15), Szerb Pravoszláv Egyházközség, Raichl Ferenc bérházai, Medgyánszky Sebő bérháza, Raichl Ferenc lakó- és bérhéza (Képzőművészeti Találkozó Modern Galéria).

A tervek szerint egyes épületek belülről is megtekintésre kerülnek, s a Városi Könyvtár Képtárában megnyílik a 125 éves intézmény állományából rendezett kiállítás.

A Szabadkai Városi Könyvtár állományának válogatott szecessziós könyvei és folyóiratai című tárlat megnyitója

Június 10., szerda, 19 óra, Szabadkai Városi Könyvtár:
A Szabadkai Városi Könyvtár állományának válogatott szecessziós könyvei és folyóiratai
című tárlat megnyitója. A tárlat a Szabadkai Városi Múzeum és a Szabadkai Városi Könyvtár közreműködésének eredménye.

Zágráb és Szabadka szecessziós építészete
című vetítéssel egybekötött előadás

Június 11., csütörtök, 17 óra: Evetović Klára művészettörténész BA Zágráb és Szabadka szecessziós építészete című vetítéssel egybekötött előadása (magyar nyelvű előadás).

Műhelymunka családok számára:
Otthonom szívében a szecesszió dobog

Június 11., csütörtök, 18 óra: Műhelymunka családok számára: Otthonom szívében a szecesszió dobog. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a 024-555-128-as telefonszámon.

Foglalkozásvezetők: Biljana Pilipović óvónő és Violeta Vrcelj Odri pedagógus, a szabadkai Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény munkatársai, valamint Bába Anikó a Szabadkai Városi Múzeum múzeumpedagógusa. A Szabadkai Városi Múzeumban mindkét nap alatt megtekinithető az Erdő és én gyermekrajz pályázat kiállítása is.
A Szecesszió Világnapja