Szecessziós magazin


Lechner, az alkotó géniusz


Az MTA BTK Művészettörténeti Intézet és az Iparművészeti Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Lechner Ödön születésének 170. évfordulója alkalmából rendezett Metró Galéria kiállítás megnyitójára, amelyet a Szecesszió Világnapján tartunk. A megnyitó időpontja: 2015. június 10. szerda délelőtt 11 óra. Helye: a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomása

A kiállítást megnyitja:
Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára és Dr. Sisa József az MTA doktora, a Művészettörténeti Intézet igazgatója, a kiállítás kurátora
Közreműködik: A kiállítás kurátorai:
Kirschner Péter szerkesztő, kulturális szakértő
Dr. Sisa József művészettörténész, intézetigazgató

Szerkesztő: Brunner Attila művészettörténész
Tervező és kivitelező: Mass Media Solutions Kft., vezetője: Pető Zsolt
HTSART Nyomda- és Kiadó, vezetője: Halász Iván
Grafikai munkák: Hajdú Gábor tervező-grafikus
A kiállítás támogatói: Iparművészeti Múzeum, MTA BTK Művészettörténeti Intézet,
Laki Rt. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

Együttműködő partnerek: BKV Zrt. ProMix Rt. Budapesti Történeti Múzeum, Budapest Főváros Levéltára, Magyar Építészeti Múzeum, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, Magyar Nemzeti Múzeum,Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltár, Csongrád megyei Levéltár, Bács-Kiskun megyei Levéltár, Országos Széchényi Könyvtár.

Külön köszönet Áment Gellértnek, Barka Gábornak, Hámori Péternek, Szmrecsányi Boldizsárnak és Szőnyi Istvánnak a fotókért.

A kiállítás július 31-ig látható a 2-es,3-as, 4-es Metró szerelvényeiben. Azt követően pedig vándorútra indul a Szegedre és Kecskemétre, valamint művelődési, intézményekbe, könyvtárakba, vidéki múzeumokba.