Szecessziós magazin
Június 1 - június 8: Nyereményjáték Gyulán

Június 7: Rendezvények a Komló SzállóbanA rendezők ötletes - városnézéssel összekötött - játékot szerveztek, amit akár csoportosan, szórakozásként, de a nyereményekért is küzdve játszhatunk. 15 plakátot helyeztek el Gyula szecessziós épületein (némelyik könnyen észrevehető, mások kevésbé) amit lefotózva, június 8. éjfélig kell el küldeni a zsolt.taylor94@gmail.com címre. A részleteket itt olvashatjuk...

Komló Szálló - 2016. június 7. 16.00 óra


Előadás a Komló SzállóbanBagyinszki Zoltán köszöntötte az érdeklődőket, majd Rapport István építész, a szecessziós stílusban épült szálló tulajdonosa mondott pár szót az megjelenteknek a hotel történetéről és a felújítási munkálatokról.

Az elmúlt tíz évben egy kínai üzlet működött itt, és a szállodai szobákat sem lakták már régóta. Ez az épület az eredeti Komló Szálloda bővítéseként jött létre. A mai állapotok nem teljesen tükrözik az eredetieket, hiszen a galériát és a leválasztott üzletet a szálló nem foglalta magába, de a hotel előtt kialakított terasszal is próbáltuk a századfordulós hangulatot megidézni. Nem kisebb személyek szálltak meg itt régen, mint Kodály Zoltán és Bartók Béla, de a szálló vendége volt a hazánkba látogató japán főherceg is. (Fotó és szöveg: www.gyulaihirlap.hu)

Az épület megtekintése
Az elkészült, a megújult szecessziós Komló Szálló megtekintése Rapport István építész vezetésével. Az 1913-ban épült szálloda a korabeli fényképekről és a kutatásokból ismert, az egy évszázaddal ezelőtti állapotokat állították helyre - lehetőleg hűen visszaadva a zseniális szecessziós építész Mende Valér tervei alapján megépült szállodát és kávézót.

Az Alföld egyedi különlegessége:
A SZECESSZIÓ


A folytatásban tematikus vetítettképes előadás Bagyinszki Zoltán közreműködésével. Mintegy 50 színes kép segítségével kerülnek bemutatásra az Alföld legszebb szecessziós épületei, egy reprezentatív válogatás. Szó esik legfontosabb múlt századi alkotó művészekről, tervezőkről és európai szintű műveikrőlA programsort követően szerény süteményes fogadás a szálló hangulatos éttermében. Szeretettel várják a szervezők az érdeklődő gyulai polgárokat, együtt ünnepelve a Szecesszió Világnapját!A Szecesszió Világnapja