Szecessziós magazin
Szecessziós magazin

Június 6-án, pénteken 16.00 órakor.
Kiállításmegnyitó
a Gyulai Várszinházban


100 éve hunyt el Lechner Ödön építőművész, Bagyinszki Zoltán előzetes kamarakiállítása – Lechner Ödön alkotásaiból a Gyulai Várszínházban. A kiállítást megnyitja Béres István városi főépítész.


"Most magát a stílust ünnepeljük, és azokat, akik ebben a szellemben gondolkodnak" – mondta Bagyinszki Zoltán a szecesszió világnapját ünneplő programsorozat első rendezvényén, a Várszínház kamaratermében megtekinthető fotókiállítás megnyitóján. A péntek délutáni eseményen a fotográfus azt is megjegyezte, hogy a mi vidéki életünket annak ellenére is meghatározza ez a fajta gondolkodás, hogy Gyulán kevés ilyen stílusú épület található.

A kiállítást megnyitó Béres István városi főépítész az irányzat főbb jellemzői mellett kialakulását és nevének eredetét is ismertette, valamint a társművészetekben – képző- és iparművészet, irodalom, zene, tánc – való megjelenését is hangsúlyozta.


Június 7-én, szombaton 9.00 órakor
Séta a városban,
találkozás a Komló szálló előtt


Séta a városban, szecessziós épületeink bemutatása. (Komló szálló - Weisz-villa - Komló szálló). Idegenvezető: Béres István városi főépítész.

Június 7-én, szombaton 11.00 órakor.
Előadás a Gyulai Civilházban,
Esze Tamás u.2.(az Erkel tér mögött)


Az Alföld egyedi különlegessége: a SZECESSZIÓ, tematikus vetítettképes előadás Bagyinszki Zoltán közreműködésével.


A Szecesszió Világnapja