Szecessziós magazin
Szecessziós magazin


Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Kaposvár


Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Somogy megye leggazdagabb állományú nyilvános könyvtára. A krónikás szerint 1825-ben Festetics László gróf 1000 forintot adományozott a nemes vármegye kebelén felállítandó, a nemzeti nyelv és művelődés csinosodására szolgáló "olvasó intézet" javára.

z alapítással egy időben könyvvásárló bizottság alakult, melynek illusztris tagja volt Berzsenyi Dániel is, aki nemcsak mint tanácsadó jeleskedett, de egyik leghűségesebb olvasója is volt a könyvtárnak. 2012. január 1-jétől a könyvtár a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ, 2013. január 1-től pedig Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartása alá került. A központi könyvtáron kívül 2 fiókkönyvtár áll az olvasók rendelkezésére a városban.


Műlakatos munkák Kaposváron

Szeretettel meghívjuk a szecesszió világnapja alkalmából tartandó előadásra, egy kaposvári virtuális barangolásra.

Előadó: Szabó Tamás bádogosmester, szakoktató, aki több évtizede foglalkozik a kaposvári műlakatosok történetével.


Könyvajánló Rippl-Rónai József, Vaszary János
műveiről


kiállítási tárlókban könyvajánló a könyvtár szecessziós témájú könyveiből, és Rippl-Rónai József, Vaszary János szecessziós művészetéről.

szecesszió rangos művészei Rippl-Rónai József, Vaszary János párhuzamosan iparművészeti tevékenységet is szívesen folytattak, a századfordulón útmutató munkásai voltak több magyar iparágnak és újító szellemű művészei a századforduló magyar iparművészetének. Az iparművészeti remekeikről is beszámolunk a kiállított könyvajánlónkban.

Válogatás a könyvtár szecessziós témájú könyveibőlSzecessziós séta Kaposváron

Igény szerint a könyvtári rendezvényeket egy sétával folytatjuk a városban
Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Kaposvár

Cím:7400 Kaposvár, Csokonai u. 4.Telefon (tájékoztatás): (82) 527-359
Weboldal:www.mvkkvar.hu
E-mail: mvkk@konyvtar.mvkkvar.hu
Belépés: ingyenes

             A Szecesszió Világnapja