Szecessziós magazin
Szecessziós magazin
 
Magyar szecessziós építészet útikönyve
Corvina Kiadó, Budapest, 2012. tavaszán jelenik meg. Itt izelítőnek néhány kép.
Alföldi szecesszió
Tóth Kiadó, Debrecen 2008.
Katt egy részlethez a könyvből
Keresd meg a fenti képen az öt mozgó elemet. Katt a nagyításhoz, majd katt vissza.

Könyvek a szecesszióról

Alföldi szecesszió. Tóth Kiadó, Debrecen 2008.

Az album Bagyinszki Zoltán eredeti szándéka szerint gyönyörködtető építészeti értékeket mutat be az Alföldről, amely mint földrajzi tájegység délen és keleten túlnyúlik a politikai határokon. A lehetséges témák közül a leglátványosabbat, s magára a területre nézve is legjellemzőbbet választotta fényképei elkészítéséhez, amikor a századforduló épületein kereste a sajátosan alföldi karaktert. A könyv szövegének szerzője Gerle János, a szecessziós építészet kiváló ismerője, Ybl-díjas építész szakíró.

Részletesebb beszámoló a könyvről


Magyar szecessziós építészet útikönyve.
Corvina Kiadó, Budapest

A könyv 2012. tavaszán jelenik meg.

Egy különleges, érdekes és hiányt pótló könyv elkészítésére vállalkozik a Panoráma útikönyvekből ismert Bede Béla és Bagyinszki Zoltán építész fotográfus. Céljuk: a hazai szecessziós építészet képes-szakmai bemutatása, népszerűsítése. A könyv egyúttal praktikus útleírás - útikönyv szecessziós utazóknak - hasznos turisztikai információkkal is kiegészítve. A könyv lektora Gerle János. A tervek szerint a kiadvány a 2012. évi Budapesti Könyvfesztivál idején, egy igényes kiállítás keretében jelenne meg


Részletesebb beszámoló a könyvről

Kiállítások 2011-2012

"A Zsolnay-tetők vonzásában -
az ötödik homlokzat a századfordulón"


December 3 - január 4 közt a Rákoshegyi Közösségi Ház adott otthont a kiállításnak, a főváros központjától távolabb, Rákoshegy nyugodt kertvárosában. A képek megtöltötték a gyűléstermet és a "kártyabarlangba" is jutott belőlük, ahol saját szavajárásuk szerint a helyi martalócok verték a blattot. A Zsolnay tetők igen hálás téma, és csak így látható mennyi gyönyörű épület van az országban és a határon túlon is szép számban.

Itt csak néhány képet mutattunk meg, a többi a bagyinszki.eu weboldal galériájában látható. Ha az épületek esetében a stabilitás és az egyensúly elengedhetetlen, az épület képekre itt ugyanúgy a kiegyensúlyozott kompozíció a jellemző. A fotográfus által visszaadott színeket pedig látni kell a fotópapíron, annak finom lágyságát a képernyő nem tudja visszaadni.

Bagyinszki Zoltán honlapján itt 28 kép látható

A kiállítás január 9 - 22 közt, a nemrég Kölcsey díjjal kitüntetett Aranytíz Kultúrházban, azon belül a Dési Galériában volt látható. Tavasszal pedig vidéken, Gyulán, Kazincbarcikán, Zentán, stb. kerül majd a közönség elé.

Kép és info forrás

Bagyinszki Zoltán fotográfus kiállítása és szecessziós könyvei